vineri , mai 24 2024
Breaking News
Home / Casa si Gradina / Gel Dezinfectant Pentru Maini

Gel Dezinfectant Pentru Maini

Este tot timpul util un Gel Dezinfectant Pentru Maini?

Un gel dezinfectant pentru maini este un produs extrem de important in contextul actual. Acest lucru se datoreaza faptului ca de la inceputul pandemiei de Covid – 19, igiena personala si colectiva, a devenit o preocupare pentru toata lumea.

Practic, din acest motiv, gelul dezinfectant pentru maini a devenit un produs indispensabil pentru foarte multe persoane.

De ce este utilizat un gel dezinfectant pentru maini?

Un gel pentru dezinfectarea mainilor este o solutie antiseptica care contine alcool sau alte diverse substante care au proprietati antibacteriene.

Gel Dezinfectant Pentru MainiUn astfel de gel dezinfectant este conceput in mod special, pentru a elimina agentii patogeni care se afla pe supfarata pielii mainilor. Acesti agenti patogeni pot fi bacteriile, virusurile, microbii, etc.

Practic, rolul utilizarii unui astfel de produs este acela de a reduce riscul de transmitere a infectiilor de la o persoana la alta.

Atingand obiecte sau suprafete, exista riscul de a dobandi agentii patogeni aflati pe suprafata acestora. Folosind rapid un gel dezinfectant, este redus considerabil riscul de a dobandi infectii.

Ce trebuie sa stiu despre utilizarea unui gel pentru dezinfectarea mainilor?

Exista mai multe lucruri importante pe care este important sa le stiti despre un gel dezinfectant pentru maini. In primul rand, specialistii recomanda spalarea mainilor cu apa si sapun ori de cate ori este posibil.

Fac aceasta recomandare deoarece spalarea mainilor reduce cantitatile de toate tipurile de germeni si substante chimice de pe maini.

Dar daca nu sunt disponibile apa si sapun, utilizarea unui dezinfectant pentru maini cu cel putin 60% alcool va poate ajuta sa evitati sa va imbolnaviti si sa raspanditi germenii altora.
Dezinfectantele pe baza de alcool pot reduce rapid numarul de microbi de pe maini in unele situatii, dar dezinfectantele nu elimina toate tipurile de germeni?

Aceasta este o curiozitate a multor persoane atunci cand vine vorba despre utilizarea unui gel dezinfectant pentru maini.

Ei bine, apa si sapunul sunt mai eficiente decat dezinfectantele pentru maini in eliminarea anumitor tipuri de germeni, cum ar fi Cryptosporidium, norovirus si Clostridium difficile.

Desi dezinfectantii pentru maini pe baza de alcool pot inactiva foarte eficient multe tipuri de microbi atunci cand sunt folositi corect, este posibil ca oamenii sa nu foloseasca un volum suficient de mare de dezinfectanti sau sa-l sterga inainte ca acesta sa se usuce.

Este util un gel dezinfectant pentru maini cand acestea sunt vizibil murdare sau pline de grasimi?

Multe studii arata ca dezinfectantii pentru maini functioneaza bine in medii clinice, cum ar fi spitalele, clinicile private, etc.

In astfel de medii, mainile intra in contact cu microbii, dar in general nu sunt foarte murdare sau pline de grasimi. Unele date arata de asemenea, ca dezinfectantii pentru maini pot functiona bine impotriva anumitor tipuri de germeni pe maini putin murdare.

Cu toate acestea, mainile pot deveni foarte grase sau murdare in cadrul comunitatii. Astfel de situatii apar cand oamenii manipuleaza alimente, fac sport, lucreaza in gradina sau merg la camping sau la pescuit.

Cand mainile sunt foarte murdare sau pline de grasimi, este posibil ca dezinfectantii pentru maini sa nu functioneze bine. Spalarea mainilor cu apa si sapun este recomandata in astfel de circumstante.

Daca nu sunt disponibile apa si sapun, un dezinfectant pentru maini este util?

Multe studii au descoperit ca dezinfectantii cu o concentratie de alcool intre 60-95% sunt mai eficienti in uciderea germenilor decat cei cu o concentratie mai mica de alcool. Sunt mai eficienti si decat dezinfectantii pentru maini fara alcool.

Un gel dezinfectant pentru maini fara alcool, sau cu o concentratie mai mica de 60-95%, nu poate sa functioneze la fel de bine pentru multe tipuri de germeni, nu poate nici sa-i omoare definitiv. In cel mai fericit caz, ar putea doar sa reduca intr-o oarecare masura cresterea germenilor.

Asadar, in general, un gel dezinfectant pentru maini este un produs util pentru a va proteja impotriva unor agenti patogeni. Cu toate acestea, este important sa va informati cu atentie la ceea ce contine produsul, pentru a va oferi o cat mai buna protectie.

About optometrist.brasov

Check Also

Pervaze Reglabile

Pervaze Reglabile

Importanta instalarii unor pervaze reglabile In domeniul decorarii si amenajarii interioare, se stie ca fiecare …

Close