duminică , aprilie 14 2024
Breaking News
Home / Sanatate / Cardiologie Brasov

Cardiologie Brasov

Ce examinari pot avea loc intr-o clinica de cardiologie Brasov?

Multe persoane sunt trimise la o clinica de cardiologie Brasov de catre medicii lor de familie. Aceste persoane se confrunta cu diverse afectiuni ale inimii sau incep sa prezinte tot felul de simptome.

Cardiologie BrasovIn cadrul unei asemenea clinici exista mai multi medici cardiologi renumiti, iar acestia dispun si de aparatura de ultima generatie. Cu ajutorul acesteia, cardiologii pot examina pacientii.

Examinari la cabinetul de cardiologie Brasov

Pacientii care ajung intr-un cabinet de cardiologie pot fi supusi unor diverse examinari. In continuare va sunt prezentate informatii despre ce presupune fiecare astfel de examinare:

  1. Electrocardiograma (ECG sau EKG) : Aceasta inregistreaza activitatea electrica a inimii.
  2. ECG ambulatoriu: Acesta inregistreaza ritmurile cardiace in timp ce persoana desfasoara exercitii fizice sau activitatile obisnuite. Mici electrozi metalici sunt lipiti de piept, iar acestia sunt conectati prin fire la un monitor Holter. Rolul monitorului Holter este acela de a inregistra ritmurile.
  3. Un test de efort sau test de stres : Acesta arata modificarile ritmului cardiac atunci cand va odihniti si faceti exercitii fizice. Masoara performanta si limitarile inimii.
  4. Ecocardiograma: Aceasta examinare facuta intr-un cabinet cardiologie Brasov ofera o imagine cu ultrasunete care arata structura camerelor inimii si a zonelor inconjuratoare. De asemenea, poate arata cat de bine functioneaza inima.
  5. Ecocardiografia poate masura cat de bine pompeaza inima sangele, cunoscut sub numele de debit cardiac. Poate detecta inflamatia in jurul inimii, cunoscuta sub numele de pericardita. De asemenea, poate identifica anomalii structurale sau infectii ale valvelor cardiace.
  6. Cateterism cardiac: Este un tub mic in interiorul sau in apropierea inimii, colecteaza date si poate ajuta la ameliorarea unui blocaj. Poate face poze si poate verifica functionarea inimii si a sistemului electric. Tehnicile pe baza de cateter cu fluoroscopie pot fi utilizate pentru a trata bolile congenitale cardiace, valvulare si coronariene.
  7. Cardiologie nucleara: Tehnicile de imagistica nucleara folosesc materiale radioactive pentru a studia tulburarile si bolile cardiovasculare intr-un mod neinvaziv.

Concluzie

Acestea sunt asadar examinari care pot avea loc intr-un cabinet de cardiologie Brasov. In functie de starea dvs. de sanatate, medicul stabileste de ce tip de examinare aveti nevoie.

Cert insa este faptul ca, si daca nu aveti probleme cu inima, trebuie sa treceti cel putin odata pe an pe la un medic cardiolog. In acest fel, vor putea fi descoperite la timp si tratate din faza incipienta eventualele afectiuni.

About optometrist.brasov

Check Also

Clinica Stomatologica Brasov

Clinica Stomatologica Brasov

Cum trebuie sa procedez cand aleg o clinica stomatologica Brasov? Majoritatea pacientilor care trebuie sa …

Close