vineri , mai 24 2024
Breaking News
Home / Servicii / Epilare Brasov

Epilare Brasov

Ce trebuie sa stim despre epilare Brasov laser si epilare IPL?

Indepartarea parului cu laser sau cu lumina intensa pulsata (IPL), sunt cele mai eficiente metode de epilare Brasov. In anii 1990, s-a dovedit ca lumina intens pulsata era o metoda eficienta de indepartare a parului, iar aparatele IPL au fost dezvoltate si comercializate in acest scop.

De atunci, tehnologia a avansat, iar astazi exista pe piata dispozitive de ultima generatie, ideale pentru indepartarea parului de pe corp si fata. Daca va intereseaza sa descoperiti mai multe informatii despre aceste metode de indepartare a parului, acest articol va ofera informatii foarte interesante.

Epilare Brasov laser si epilare IPL: Sunt la fel?

Multi oameni confunda epilarea cu laser si IPL. IPL nu este un laser. Ambele proceduri folosesc lumina, dar aici se termina asemanarile.

Nu multi oameni stiu ca exista vreo diferenta intre tehnologiile IPL si de indepartare a parului cu laser. Epilarea cu laser este fototermoliza selectiva (SPTL). Elementul crucial in indepartarea parului cu laser este potrivirea lungimilor de unda specifice ale luminii si a duratei pulsului cu tinta parului.

Tinta parului este melanina gasita in foliculul de par. Melanina este un pigment natural in pielea noastra, iar parul este asociat cu determinarea culorii. Important pentru siguranta si confort, energia laser este concentrata si absorbita numai in folicul, evitand astfel zona de tesut cutanat din jur.

Procesul functioneaza prin distrugerea radacinii parului. Acest lucru previne fluxul de sange catre folicul, dezactivand cresterea parului pe termen lung.

Epilare BrasovTehnologia IPL, cunoscuta si ca tehnologie de lumina intensa pulsata, nu este de fapt un tratament de epilare Brasov cu laser. In comparatie cu epilarea cu laser, foloseste un spectru larg de lumina cu lungimi de unda multiple.

Aceasta inseamna ca are mai multa energie nefocalizata in jurul parului si al pielii. Lumina este ca blitul de la o camera care se intinde pe o zona mare, care este foarte diferita de un fascicul de lumina focalizat de la un laser.

Care este diferenta dintre epilarea cu laser si IPL?

Atat laserul, cat si dispozitivele folosite pentru epilare Brasov IPL folosesc lumina pentru a distruge foliculul de par si pentru a preveni cresterea in continuare. Cu toate acestea, tipul de lumina si tehnologia folosite pentru a furniza lumina este destul de diferita.

Prin urmare, tratamentele, procesul si rezultatele nu sunt aceleasi. Sa vedem comparatia laser si IPL in cele mai multe segmente solicitate.

Dupa cum am mentionat, principala diferenta dintre laser si IPL este tipul de lumina. Dispozitivele cu laser ofera un tip foarte specific de lungime de unda a luminii care este tintita si concentrata. Lungimea de unda a luminii care merge intr-o directie creeaza o lumina puternica si foarte eficienta.

Aparatele IPL ofera o gama larga de lungimi de unda pentru a crea un singur blit de lumina, ca un blit pe o camera care acopera o zona mai mare. Acest lucru scade puterea tratamentului si provoaca rezultate mai putin eficiente.

Zona tintita in cadrul tratamentului si siguranta pe piele

Cand lumina patrunde in piele in timpul procedurii de epilare Brasov, este absorbita de pigmentul de melanina din foliculul de par. Absorbtia luminii incalzeste foliculul de par si intrerupe ciclul de crestere a parului. Lumina concentrata in laser gaseste tinta si impusca foliculul de par.

Cu lumina directa eficienta, doar foliculul de par este lovit de laser. Pe de alta parte, in timp ce IPL trage cu o lumina mai larga si imprastiata, temperatura critica pentru foliculul de par nu poate fi atinsa la fel de usor. Cea mai mare parte a energiei este absorbita de tintele mai mici, mai superficiale.

IPL folosind lumina imprastiata determina de asemenea, tesutul din jur sa absoarba lumina in timpul procedurii de epilare Brasov.

Desi lumina nu este la fel de focalizata ca a unui laser, pentru a incalzi tinte mai adanci, IPL necesita niveluri mai mari de energie.

Aceasta energie este absorbita si de tesutul din jur. Si poate duce la leziuni ale pielii, cum ar fi arsuri, hiperpigmentare, vezicule si cicatrici. Cu epilare Brasov laser, deoarece este utilizata o singura lungime de unda vizata, are loc o penetrare mai profunda.

Energia vizeaza direct foliculul de par si nu este absorbita de alti cromofori din calea fasciculului, astfel incat pielea din jur este neafectata.

About optometrist.brasov

Check Also

Videochat Brasov

Videochat Brasov

Sunt legale joburile intr-un studio de videochat Brasov? Stiati ca pentru reprezentantele sexului frumos, cele …

Close