vineri , mai 24 2024
Breaking News
Home / Sanatate / Microscopie Speculara

Microscopie Speculara

Cand si de ce poate fi utila procedura de microscopie speculara?

Exista persoane care sunt supuse procedurii de microscopie speculara. Aceasta procedura este efectuata in mod evident, la solicitarea unui medic oftalmolog, care are motive intemeiate sa ceara microscopia.

Citind pana la finalul articolului veti afla informatii interesante despre microscopia speculara. Veti afla si ce este dar si de ce se efectueaza microscopia speculara.

Ce este asadar o microscopie speculara?

Multe distrofii pot afecta stratul de celule endoteliale al corneei. Avand in vedere marirea limitata disponibila pe o lampa cu fanta, este dificil sa se vizualizeze modificarile endoteliului cu multa precizie, mai ales in stadiile incipiente ale bolilor endoteliale distrofice. De multe ori, aceste tipuri de distrofii raman nediagnosticate pana cand daunele au progresat.

Microscopie SpecularaIn acest scop, microscopia speculara fara contact permite optometristilor sa vizualizeze si sa diagnosticheze distrofiile mai devreme si mai precis.

Avand capacitatea de a efectua numaratoarea celulelor endoteliale in mod neinvaziv, permite practicienilor de ingrijire a ochilor sa ofere un diagnostic si un tratament mai rapid si mai precis.

Microscopia speculara ofera de asemenea informatii valoroase atunci cand se iau decizii care variaza de la selectia lentilelor de contact pana la trimiterea chirurgicala.

Beneficii clinice in practica

Capacitatea de a diagnostica si trata corect distrofiile endoteliale corneene dupa o microscopie speculara, le permite optometristilor sa ofere un nivel inalt de ingrijire. Cunoasterea integritatii endoteliului este un alt instrument util in practicarea corneei si a lentilelor de contact. In plus, poate explica scaderile aparent idiopatice ale vederii prin dezvaluirea problemelor subclinice ale corneei.

Efectuarea numarului de celule endoteliale poate fi utila inainte de a trimite pacientii pentru cataracte sau interventii chirurgicale refractive, astfel incat orice potentiala disfunctie sau subtiere a endoteliului sa fie recunoscuta inainte de interventia chirurgicala.

Alegerea potrivita!

Afectiunile corneene preexistente, cum ar fi distrofia Fuchs, ochiul uscat, distrofia membranei bazale epiteliale si degenerarea nodulara Salzmann, pot scadea potentialul de rezultate chirurgicale pozitive. Aceste informatii ofera informatii valoroase atat optometristului cat si chirurgului.

Chirurgul specializat in operatii de cataracta poate scadea energia de facoemulsionare in incercarea de a mentine functia endoteliala la pacientii cu un endoteliu usor compromis, determinata prin microscopie speculara.

Un beneficiu care este frecvent promovat al noii operatii de cataracta „femto-faco” este potentialul sau de a fi mai putin traumatizant pentru endoteliu prin reducerea energiei faco utilizate in timpul procedurii. Prescreeningul cu microscopie speculara ar putea identifica pacientii mai potriviti pentru aceasta abordare decat operatia conventionala a cataractei.

Un numar de celule endoteliale poate juca de asemenea, un rol important in adaptarea unui pacient cu tipul potrivit de lentila de contact. De exemplu, purtarea peste noapte poate functiona cu succes la cineva cu un endoteliu care functioneaza corect. Dar poate provoca o varietate de probleme la un pacient cu functie endoteliala inadecvata.

Odata cu evolutia materialelor lentilelor si a programelor de purtare, exista multe optiuni in arsenalul optometristului. Avand la dispozitie aceste informatii inainte de montarea lentilelor de contact pacientilor, poate permite specialistului in ingrijirea ochilor sa ia o decizie informata atunci cand alege lentila de contact adecvata.

In practica, microscopia speculara a servit ca un ajutor util in diagnosticarea disfunctiei endoteliale si a altor probleme subiacente ale corneei, asa cum este ilustrat in urmatoarele exemple de caz.

Concluzie

Consideram ca acestea sunt cele mai importante detalii prezentate pe scurt, pe care trebuie sa le cunoasteti despre microscopie speculara. Daca va este recomandata de catre medicul dvs. procedura, ii puteti adresa si acestuia cat mai multe intrebari.

About optometrist.brasov

Check Also

Clinica Stomatologica Brasov

Clinica Stomatologica Brasov

Cum trebuie sa procedez cand aleg o clinica stomatologica Brasov? Majoritatea pacientilor care trebuie sa …

Close