sâmbătă , iulie 13 2024
Breaking News
Home / Turism / Cetatea Fortificata Prejmer

Cetatea Fortificata Prejmer

Cand a fost cetatea fortificata Prejmer inclusa in Patrimoniul UNESCO?

Cetatea fortificata Prejmer si biserica fortificata din aceiasi comuna reprezinta unul dintre obiectivele turistice vechi din Transilvania. In randurile care urmeaza aveti posibilitatea de a descoperi informatii foarte interesante cu privire la acest obiectiv turistic.

Unde se afla biserica si cetatea fortificata Prejmer?

Prima intrebare care sta pe buzele tuturor, este “Unde se afla biserica si cetatea fortificata Prejmer?”. Aceasta este cea mai mare curiozitate a oamenilor in momentul in care vine vorba despre un obiectiv turistic.

Cetatea Fortificata PrejmerEi bine, in cazul de fata discutam despre biserica si cetatea fortificata din comuna Prejmer. De mentionat este faptul ca aceasta comuna se afla in judetul Brasov. Nici mai mult si nici mai putin decat 15 kilometri de distanta exista intre aceste doua localitati.

Prejmerul este o localitate aflata la doar 10 kilometri de Muntii Intorsurii (in nord) si la 5 kilometri (in sud) de Valea Oltului.

Este o comuna in care se ajunge usor, dat fiind faptul ca exista atat legaturi pe sosea cat si pe cale ferata. In plus, turistii care isi propun sa viziteze cetatea sau biserica fortificata pot calatori fara probleme cu masinile personale. Drumul este foarte bun si pana la intrarea in localitate, dar si de la intrarea in localitate.

Cand a fost construita cetatea?

Inainte de a discuta despre perioada in care a fost construita cetatea fortificata Prejmer, discutam depsre biserica fortificata. De ce despre biserica? Pentru ca reprezinta primul obiectiv turistic vechi al orasului.

Cetatea Prejmer a fost construita dupa ce Cavalerii Teutoni au pus bazele sale in anul 1218. Cu toate acestea, au fost expulzati la scurt timp din Tara Barsei. De construirea bisericii s-au ocupat calugarii cistercieni care au pus rapid stapanire pe zona.

In ceea ce priveste cetatea fortificata din comuna Prejmer, aceasta dateaza din secolul al XV-lea. A fost construita in mod special cu scopul de a apara biserica din Prejmer impotriva turcilor si a tatarilor. Acestia atacau Transilvania, patrunzand usor in regiune prin Pasul Buzau.

Revenind la cetate, aceasta avea forma unui cerc (ovala). Zidurile erau inalte de 12 metri, si aveau grosimea de 4 metri. De asemenea, podurile din fier si portile puteau fi ridicate.

Obiectivul turistic

Acum ca am vazut si unde se afla acest obiectiv turistic, vom prezenta unele informatii foarte interesante. In primul rand, mentionam faptul ca in anul 1999, Patrimoniul Mondial Cultural UNESCO a inscris biserica si cetatea pe lista sa.

In acelasi an insa, si alte obiective turistice din Romania au fost adaugate in acelasi patrimoniu. De exemplu, in anul 1999 a fost inclusa in UNESCO alaturi de alte obiective tutistice cum ar vi Biserica fortificata Viscri. Si aceasta biserica se afla tot in judetul Brasov.

Revenind la biserica si cetatea Prejmer, mentionam ca acest obiectiv turistic este inclusi n Ghidul Turistic Michelin. Acesta este intr-adevar un motiv de mandrie in conditiile in care nu exista obiectiv turistic notata cu trei stele Michelin in Romania.

In ceea ce priveste programul de vizitare a-l cetatii, in continuare va prezentam informatii care sa va ajute. Program de vizitare Cetatea Prejmer:

Program valabil vara (1.04-31.10) Luni – Sambata 09:00 – 18:00, Duminica 11:00 – 18:00;

Program valabil iarna 01.11-31.03 Luni – Sambata 09:00 – 16:00 Duminica 11:00 – 16:00.

Asadar, cei care doresc ca viziteze cetatea si biserica Prejmer ar trebui sa se incadreze in acest interval.

About optometrist.brasov

Close